Kaljeno staklo vam može pomoći da obnovite svoj dom

Renoviranje prostora u kome boravimo je uvek dobra ideja koja vredi ulaganja ukoliko planirate da tu neko vreme živite. Bilo da potpuno preuređujete određene segmente, poput kuhinje ili kupatila, ili samo prepravljate detalje poput novih vrata ili dekorativnih zidova, kaljeno staklo vam mnogo može pomoći u ovom poduhvatu.

Kaljeno staklo

Dve najvažnije prostorije koje se najviše koriste u domu su svakako kupatilo i kuhinja, pa se posebno potrudite pri njihovom dizajniranju. Na primer, zašto ne biste zamenili kadu koju retko koristite za daleko praktičniju tuš kabinu od kaljenog stakla koja će, pored funkcionalnosti, uneti jednu umetničku dimenziju u ovaj prostor. Sa štampanim motivom po vašoj želji možete svaki put da uživate dok se tuširate. Što se kuhinje tiče, ne treba preterati već je urediti tako da bude u skladu sa ostatkom kuće. Idealan način da je obnovite bez previše posla je nova staklena obloga iznad radne površine, koja će služiti kao estetski akcenat prostorije. U obe ove prostorije, obratite pažnju na osvetljenje, kojim možete naglasiti određene elemente i dekoraciju.

Zatim, radite na vizuelnom efektu vaše kuće i učinite dom otvorenijim i privlačnijim tako što sklonite neki od nenosećih zidova i zamenite ga dekorativnim zidom od kaljenog stakla. Na primer, možete srušiti čvrstu barijeru koja odvaja kuhinju od trpezarije ili dnevne sobe. Ovo će vaš enterijer učiniti mnogo fluidnijim i otvorenijim, i učiniće da izgleda šire. Posebno ćete doprineti estetici prostora ukoliko novi stakleni zid ištampate nekim motivom koji konceptualno povezuje prostorije, dok istovremeno izgleda kao umetničko delo.

Pri renoviranju obavezno poboljšajte osvetljenje u svom domu jer ono značajno utiče na ambijent prostora, bilo prirodno ili veštačko. Vrlo je važno iskoristiti maksimum prirodnog svetla, pa ukoliko je moguće, zastaklite terasu ili drvena vrata koja vode ka njoj zamenite staklenim. Ovim intervencijama ćete značajno ulepšati enterijer, smanjiti potrebu za veštačkim sijalicama i u dom doneti jedan osećaj provetrenosti i širine.

Ovo su samo neke od najkorisnijih, a relativno brzih, prepravki koje treba da uzmete u obzir pri renoviranju doma, a u kojima ćete moći da uživate dugi niz godina.

Kaljeno staklo

Kaljeno staklo
Kaljeno staklo
Kaljeno staklo
Kaljeno staklo
Kaljeno staklo